Så får du fast rumpa

Så får du en fast rumpa snabbt

Baddräktssäsongen är här.
Och med den kroppsfixeringen.
48 procent av kvinnorna är missnöjda med sin rumpa enligt en undersökning.
Men glöm sista-minuten-bantning.
Satsa på rätt träning i stället - och släpp rumpan lös!
- Ja, sluta gömma och skämmas över den, säger artisten och fitnesskonsulten Blossom Tainton Lindquist.

 

Det är tidningen Marie Claire som har bett sina läsare att avslöja sanningen om kvinnors syn på sin kropp. Kvinnorna fick bland annat svara på frågan hur de rangordnar sina kroppsdelar. Och många kvinnor gillar inte vad de ser i spegeln. Allra minst nöjda är de med sin bakdel. Nästan hälften svarade att de tyckte sämst om sin rumpa. Som god tvåa kom brösten. Många hoppar på en bantningskur och hoppas att bikinibrallorna ska sitta lite bättre efter några veckor. Men träningsexperternas råd är att skippa panikbantningen och satsa på rätt träning istället.

Stärker kroppen

Träning stärker hela kroppen, ger bra balans, bättre kondis och förbränner fett. - Att banta känns väldigt omodernt, men att träna specifika kroppsdelar för att uppnå ett visst resultat är något nytt. Man kan träna vissa partier på kroppen väldigt specifikt. Om du tränar baken blir den större och fastare, säger Carl Askling, doktorand på Idrottshögskolan. Blossom Tainton Lindquist har tre favoritrörelser för rumpan - utfallssteg, knäböj och höftlyft. - Det är naturliga rörelser för kroppen. Man behöver inga vikter, jobbar dynamiskt och får automatiskt stretch och stabilitet.

Sträck på dig!

Hållningen är viktig för rumpan - så sträck på dig. - Det är många som skjuter fram höfterna, och får en väggrumpa. De som fryser om fingrar och tår fryser ofta om rumpan också. Blodet når inte ut. Så massera din bakdel. - Stretcha rumpan. Knåda den. Smörj in den. Få i gång blodcirkulationen helt enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0